Laatste nieuws

27 november 2020
Breinlijn gaat op 9 december landelijk live met een digitale kick off

Op 9 december heeft Breinlijn, de gratis hulpdienst voor mensen met hersenletsel, voldoende regio’s aangesloten om landelijk live te gaan

Lees verder
27 november 2020
Grote subsidie ter preventie van cognitieve- én werkproblemen bij mensen met MS

Ongeveer de helft van de mensen met MS krijgt te maken met cognitieve problemen en twee-derde van de mensen met MS wordt binnen vijf jaar na de diagnose arbeidsongeschikt verklaard.

Lees verder
20 november 2020
Terugblik op KNGF ALV van 18 november

Afgelopen dinsdag ontvingen jullie een Nieuwsflits van de NVMT, NVFS, NFP, NVFB, NVRF, NVFG en NVFK. In deze Nieuwsflits werd een motie voor de ALV van het KNGF onder jullie aandacht gebracht met een stemadvies.

Lees verder
06 november 2020
Online CVA webinars van de Stroke-keten UMCU

De Stroke-keten Umc Utrecht organiseert twee gevarieerde webinars op 17 en 30 november voor professionals over zorg en onderzoek bij een beroerte.

Lees verder
29 oktober 2020
Ontwikkeling Minimale Dataset – NAH

Er bestaan veel verschillende meetinstrumenten voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Om dataverzameling bij deze groep te stroomlijnen ontwikkelt het EHL een NAH-specifieke Minimale Dataset (MDS-NAH), een verzameling van bestaande vragenlijsten die de huidige status van een persoon met hersenletsel op een beknopte wijze in kaart brengt.

Lees verder
29 oktober 2020
Subsidie voor PERRIN Next Step

PERRIN is een landelijk onderzoeksprogramma waarin kinderen en jongeren met CP gedurende 15 jaar zijn gevolgd, en waarin veel wetenschappelijke kennis is verkregen over de ontwikkeling dagelijks functioneren en participatie van kinderen en volwassenen met CP van 1 tot 34 jaar.

Lees verder
01 oktober 2020
FAST-project zoekt deelnemers voor de focusgroep Richtlijn Zelfmanagement

Wij zoeken KNGF-leden met expertise op het gebied van Zelfmanagement die willen deelnemen aan de focusgroep om knelpunten te inventariseren.

Lees verder
01 oktober 2020
Geef de NVRF toestemming om de uitnodiging voor de ALV per e-mail te sturen!

In het kader van duurzaamheid en kostenefficiëntie, willen wij graag de uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering per e-mail naar je sturen. Daarvoor hebben we wel jouw akkoord nodig!

Lees verder
11 september 2020
Online Dutch Congress of Rehabilitation Medicine: inschrijving geopend

Op 12 en 13 november 2020 organiseert de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen het Online DCRM (Dutch Congres of Rehabiltiation Medicine).

Lees verder
10 september 2020
Samen oefenen: Tips en voorbeelden voor mantelzorgers en mensen na een beroerte

Lees het resultaat van het project van Zuyd Hogeschool

Lees verder