nvrf-kngf---ruw---beeldbank-dag-3--043--mcklin-fotografie---med.jpg
28 februari 2022

Ontwikkeling handreiking Eerstelijns Herstelzorg Hersenletsel

Juiste zorg op de juiste plek is voor iedere patiƫnt belangrijk. Zo ook voor mensen met een beroerte of niet-aangeboren hersenletsel. De chronische zorg die verleend wordt buiten zorginstellingen voor patiƫnten met hersenletsel kent veel uitdagingen.

Het KNGF, Ergotherapie Nederland, Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF), Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA) en Kennisnetwerk CVA Nederland (KNCN) zijn oktober vorig jaar gestart met een project om zorgverleners beter te ondersteunen. Dit jaar ontwikkelen we een handreiking Eerstelijns Herstelzorg Hersenletsel. Het project bestaat uit een stuur-, project- en werkgroep en een gebruikerscommissie met ervaringsdeskundigen.

Vanuit het KNGF neemt Bouwien Douwes deel in de stuurgroep. In de projectgroep en gebruikerscommissie is ook de Nederlandse Vereniging van Revalidatie Fysiotherapeuten (NVRF) vertegenwoordigd. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Hersenstichting Nederland.

Wil je meer weten, dan kun je contact opnemen met Bouwien Douwes, adviseur Kwaliteitsbeleid op e-mail: [email protected]. Op de website van het Kennisnetwerk CVA lees je meer en zie je visueel de stappen die het project dit jaar doorloopt.