de-rol-van-pep.png
17 mei 2022

Webinar 'De rol van PEP in de longgeneeskunde en (long) fysiotherapie'

Op dinsdag 17 mei 2022 van 19.30 tot 20.45 uur nodigt Mediq nodigt je uit voor een inspirerend webinar over de positieve rol van PEP in de longgeneeskunde en –fysiotherapie.

In een uur durend programma neemt  Erik Hulzebos – Assistant Professor Medische Fysiologie en (sport) Fysiotherapie je mee in de wereld van PEP-therapie als sputum evacuerende techniek. Je krijgt achtergrondinformatie, instructie en nieuwe inzichten.

De toegevoegde waarde van PEP-therapie
Overmatige sputumproductie en (productief) hoesten worden  geassocieerd met een achteruitgang in klinische en functionele status. Behandeling gericht op het verbeteren en faciliteren van sputumevacuatie heeft een gunstig effect op het voorkomen/verbeteren van de ziektelast. Bij patiënten met CF en COPD is bewezen dat sputum evacuerende technieken een toegevoegde waarde hebben op vermindering van het aantal exacerbaties en het verbeteren van het mucus transport.

Wat kunt je verwachten?
Erik Hulzebos gaat tijdens het webinar in op het gebruik en de evidentie van PEP-therapie. Hij deelt  zijn ervaring met het inzetten  van PEP-therapie en de resultaten daarvan bij patiënten met een (chronische) longaandoening. Na het webinar heeft u meer kennis van PEP-therapie als sputum evacuerende techniek, bij wie en waar je het inzet, en waar je op moet letten bij de inzet van PEP-hulpmiddelen.

Voor dit webinar is accreditatie aangevraagd.

Aanmelden en kosten
Je kunt kosteloos deelnemen aan dit webinar. Om deel te nemen, hoeft je geen programma te installeren op je computer.

Aanmelden


Tijdens het webinar kun je vragen stellen via de chat. Deze zullen aan het eind van het webinar zoveel mogelijk door Erik worden beantwoord. Na de webinar worden alle vragen en antwoorden verzameld en krijg je deze toegestuurd naar je mailadres.

Heb je op voorhand vragen aan Erik Hulzebos, dan kunt je die mailen naar Angela Salari.