dcrm-2022.jpg
11 november 2022

DCRM Congres 2022

10 -11 november 2022 ‘Proven practice: effectiveness and impact in rehabilitation medicine’ - De Nederlandse Vereniging voor Revalidatiegeneeskunde (NSRM/VRA) organiseert op 10 en 11 november 2022 live het Nederlands Congres revalidatiegeneeskunde (DCRM) live in 's-Hertogenbosch; 'Bewezen praktijk: effectiviteit en impact in revalidatiegeneeskunde'

Meer dan ooit eisen patiënten de beste revalidatiebehandeling op basis van het nieuwste bewijs, richtlijnen en state-of-the-art praktijken. Daarnaast dringen zorgverzekeraars en ZiN aan op het hoogste niveau van bewijs om de effectiviteit van onze programma's aan te tonen om deze programma's te kunnen blijven financieren.

Revalidatiegeneeskunde wordt gekenmerkt door zijn op maat gemaakte programma's die niet altijd geschikt zijn om te worden geëvalueerd door gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken, zoals het geval is met veel andere medisch gespecialiseerde zorgprogramma's. Daarom moeten we zorgvuldig werken aan het vinden van de best mogelijke balans tussen de dagelijkse praktijk en de bewezen praktijk en nauw samenwerken met de zorgverzekeraars en overheidsinstanties zoals ZiN om onze hoge standaard van revalidatiezorg te behouden en de effectiviteit ervan te bevestigen.

Deelnemers krijgen een breed scala aan workshops, postersessies, mini-symposia aangeboden en kunnen deelnemen aan een debatsessie. Patiëntgerichte evidence based medicine wordt bepleit om state-of-the-art praktijk voor onze patiënten en kosteneffectiviteit te bieden. DCRM 2022 biedt een platform voor discussie gericht op het benadrukken van het belang om de effectiviteit van revalidatieprogramma's te bewijzen en creatieve impulsen voor onderzoek en innovatieve strategieën te faciliteren om het hoofd te bieden aan het toenemende aantal patiënten dat nu en in de nabije toekomst op de stoep van revalidatiearts staat.

Zoals gebruikelijk zullen toonaangevende en inspirerende keynote sprekers hun visie geven op de effectiviteit en de impact van revalidatiegeneeskunde.

We nodigen artsen in de fysische en revalidatiegeneeskunde, onderzoekers en andere professionals in de gezondheidszorg van harte uit om voorstellen in te dienen voor workshops, mini-symposia, poster- of mondelinge presentaties en deel te nemen aan DCRM 2022 in 's-Hertogenbosch.

DCRM 2022 in Congrescentrum 1931, 's Hertogenbosch