19 maart 2021

‘Technology of today and tomorrow; opportunities for rehabilitation medicine’

Op 11 en 12 november 2021 organiseert de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen het DCRM (Dutch Congress of Rehabilitation Medicine).

Het thema dit jaar is: ‘Technology of today and tomorrow; opportunities for rehabilitation medicine’

We leven in een tijdperk waarin technologische ontwikkelingen snel toenemen, ook in de revalidatiegeneeskunde. Deze ontwikkelingen hebben nu al impact op de klinische praktijk, maar zullen de toekomstige revalidatiebehandeling en diagnostiek steeds meer beïnvloeden. Denk aan verbeteringen en vorderingen in exoskeletten, robotica, wearables, apparaten voor mobiliteit, communicatieapparatuur voor omgevingscontrole en virtuele en augmented reality.

Er zijn ook nieuwe en geavanceerde manieren om gegevens te verzamelen ("big data") die leiden tot een meer gepersonaliseerde behandeling en een betere voorspelling van herstel. Deze vorderingen zijn niet alleen "nice to happen", maar ook een "must-have", vanwege het minder beschikbare personeel in de toekomst en de transitie naar zorg op afstand en thuisbehandeling en monitoring. DCRM 2021 zal zich richten op deze ontwikkelingen, en op de uitdagingen bij de implementatie ervan in de revalidatiegeneeskunde.

Hier lees je meer meer informatie.