04 september 2020

Oefengids Beroerte: online oefenprogramma’s voor CVA-patiënten

Veel studies wijzen op het belang van de intensiteit van de revalidatiebehandeling na een beroerte. Hoe meer therapie, hoe beter het herstel gedurende de eerste 6 maanden na een beroerte.

De oefengids als app is nu TIJDELIJK gratis beschikbaar voor iedereen

De oefengids beroerte heeft als doel om mensen met een beroerte sneller en intensiever te laten revalideren. Met de oefengids kunnen patiënten na een CVA zelfstandig oefenen, eventueel met enige hulp van familie, verpleging of verzorging.

De oefengids bevat oefeningen voor schouder, hoofd, nek, romp, arm, hand en been. Een deel van de oefeningen bestaat uit alledaagse handelingen, zoals tandenpoetsen of de gordijnen openen en sluiten. De oefeningen zijn in 3 verschillende (kleur)groepen verdeeld, afhankelijk van hoe ernstig iemand aangedaan is.

NB De oefengids is ook verkrijgbaar als app voor iPad en Android-tablet. Nu veel mensen vanwege alle maatregelen rondom Corona niet langer fysiotherapie krijgen stelt de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl de app TIJDELIJK gratis beschikbaar voor iedereen, die thuis zelfstandig aan de slag wil.

Lees hier verder.