04 december 2020

Zorgprofessionals gezocht voor vragenlijst 'Motorisch leren bij mensen na CVA'

Onderzoekers project ACTIE zijn op zoek naar zorgprofessionals die praktijkervaring hebben met het aanleren of verbeteren van bewegingen of motorische vaardigheden bij mensen na een CVA.

Motorisch leren na een beroerte beter begrijpen

Voor het project ACTIE (Aanpak van Complexiteit neurorevalidaTIE: Motorisch leren na een beroerte beter begrijpen) zijn de onderzoekers op zoek naar zorgprofessionals (bijv. fysiotherapeuten, ergotherapeuten, verpleegkundige, bewegingsagogen, maar ook andere disciplines) die praktijkervaring hebben met het aanleren of verbeteren van bewegingen of motorische vaardigheden bij mensen na een CVA. Dit kunnen dagelijkse bewegingen zijn zoals het lopen en ADL-handelingen, maar ook bewegingen in het kader van (aangepast) sporten.

In dit onderzoek werken Zuyd Hogeschool, VU Amsterdam, Universiteit Hasselt, Brunel University (UK), Radboud Universiteit, Kennisnetwerk CVA Nederland, en Paramedisch Centrum Zuid samen. Het doel van dit project is om factoren te inventariseren die het aanleren van bewegingen bij mensen na beroerte in de praktijk (mogelijk) kunnen beïnvloeden.

Lees hier verder.